På onsdag är det dags igen att lyfta blicken mot skyn och beskåda när Herculesplan flyger formation. Så här såg det ut när de flög över Malmö och Turning Torso för två år sedan.
På onsdag är det dags igen att lyfta blicken mot skyn och beskåda när Herculesplan flyger formation. Så här såg det ut när de flög över Malmö och Turning Torso för två år sedan. Bild: Johan Nilsson/TT

Dags för ny kul formationsflygning

Nu är det dags att åter spana upp mot skyn mot nästa formationsflygning, i form av en julgranskula. Onsdagen den 16 december genomför Skaraborgs flygflottilj en formationsflygning med riktigt stora pjäser, nämligen Herculesplan.

ANNONS
|

För en vecka sedan kunde många njuta av den traditionella julgransflygningen med JAS Gripen. Nu är det dags för nästa, bastanta formationsflygning med Hercules-plan.

På flygflottiljens Facebook-sida skriver man dock att tiderna är cirkatider och liksom tidigare år kan man bli tvungna att avbryta eller lägga om rutten med mycket kort varsel bland annat på grund av väderförhållanden. Detta på grund av att flygsäkerheten alltid har högsta prioritet. Tisdagens rutt, som skulle gått norrut från Såtenäs, fick till exempel avbrytas på grund av för dåligt väder. Men än så länge siktar man på onsdagens flygning söderut med start 11.00.

Här är tiderna för formationsflygningen med Hercules-planen den 16 december:

ANNONS
  • Vänersborg 11.03
  • Trollhättan 11.05

För senaste information om uppvisningarna gå in på Skaraborgs flygflottiljs Facebook-sida.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS