Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under tisdagen flyger Skaraborgs flygflottilj över västra och södra Sverige. På bilden syns flygningen i Malmö från i fjol. Bild: Johan Nilsson/TT
Under tisdagen flyger Skaraborgs flygflottilj över västra och södra Sverige. På bilden syns flygningen i Malmö från i fjol. Bild: Johan Nilsson/TT

Dags för flottans julflygning

Under tisdagen är det dags att spana upp mot skyn igen, när tiden åter är kommen för Skaraborgs flygflottilj att flyga sin årliga formationsflygning. Likt i fjol bjuds det på en så kallad julkula.

I år genomför Försvarsmakten sina julkulsflygningar den 7 och 8 december. Den sjunde flyger man över Västkusten/Skåne medans de boende på Ostkusten och i Mälardalen får vänta till imorgon, onsdag. Likt tidigare år kommer flygningen genomföras med flygplan av modellen TP 84 Hercules. Samtliga plan hör hemma hos Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs.

LÄS MER: Flyghistoria: "Det var en fantastisk resa, helt otrolig!"

Följande tider gäller i TTELA:s område för flygningen den 7 december. Tiderna är ungefärliga:

• Vänersborg 12.00

• Trollhättan 12.02

Hålltider i storstäder:

• Göteborg 12.12

• Malmö 13.03

• Jönköping 14.08

LÄS MER: Här flyger Hercules in över torget

På flygflottiljens Facebook-sida skriver man att att tiderna är ungefärliga och kan komma att ändras, eller avbrytas, på grund av väderförhållanden eller annat. Detta då man prioriterar säkerheten främst. Håll koll på flottiljens Facebook-sida för senaste informationen.

LÄS MER: Dags för ny kul formationsflygning