Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Daniel Norberg biten av krokodil i Fångarna på fortet

Aldrig tidigare har krokodilerna i Fort Boyard bitit fångarna på fortet. Det försäkrade sig Daniel Norberg om innan han hoppade i badet med kräldjuren. Men någon gång ska vara den första.

Det är i kvällens program av Fångarna på fortet som Daniel Norberg tillsammans med komikervännerna Christian Åkesson och Louise Nordahl från Mumbo Jumbo antar utmaningen på Fort Boyard. I en av cellerna blev det närkontakt med en krokodil.

– I en cell skulle jag bada med små krokodiler. Jag frågade franska personalen som var så där franskt nonchalant om de biter, och fick svaret att det "never happened", berättar Daniel Norberg som blev nafsad i halsen vid tillfället.

– Är inte helt övertygad om att det är någonting för världen, men när man ligger där i badet så är man inte så logiskt tänkande och tycker att det är ganska obehagligt. Det var inte så att jag trodde att jag skulle bli uppäten, men lite förvånad över att de inte har koll på grejerna.

Han har inte själv sett klippet i efterhand och är inte heller säker på att tittarna uppfattar dramatiken i situationen.

– Jag har bara min minnesbild av det, tror inte det ser särskilt dramatiskt ut, säger Daniel Norberg som har samma relation till krokodiler efter programmet som före.

– Jag tycker fortfarande om krokodiler men behöver inte bada mer med dem. Tror jag är färdig med det.

Om de andra cellproven som hans lag bestod tycker han att de gick bra eftersom det var ett väldigt gött gäng. Han beskriver det som en surrealistisk känsla av att i många år ha följt tävlingen på tv och sedan "plötsligt" själv stå där som tävlande.

Fler utmaningar på gång?

– Nej, jag försöker undvika krokodiler och höga höjder.

– Jag är inte kicksökare på det sättet, fortsätter Daniel. Det är svårt att veta ibland varför man är med, men jag ville nog göra den 10-årige Daniel stolt över att ha varit med.

När Bohusläningen når Daniel Norberg relaxar han efter ett intensivt arbete med en ny omgång av Mumbo Jumbo, och det programmet är också nästa utmaning för honom och brodern Emil.

– Det är mycket nu. Vi börjar med Mumbo Jumbo och det är väldigt skoj, men det är en rivstart. Jag skriver mycket av musiken och den vill jag vara noga med att den blir bra.

Från tidigare säsonger har bröderna blivit ett av fyra nominerade bidrag till Årets humorklipp, en tävling som avgörs av Aftonbladets läsare.