Singelolycka på E45 i höjd med Nol.
Singelolycka på E45 i höjd med Nol. Bild: Christer Grändevik

Dubbla olyckor på E45 – vägen avstängd

En singelolycka inträffade vid lunchtid på måndagen på E45 i höjd med Älvängen. Vägen stängdes av i båda riktningar. En stund senare skedde en kökrock med fyra fordon inblandade och vägen stängdes av på nytt i södergående riktning.

ANNONS
|

En singelolycka inträffade runt 12.45 på E45 i i Ale strax söder om avfart 91. Räddningstjänsten har skickat två styrkor, och vägen är avstängd i båda riktningarna.

– Det är en olycka, en bil som står i mittfilen. Hela vägen är avstängd, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vägen förväntades då vara avstängd i cirka 15 minuter enligt räddningstjänsten.

Men vid 13.45 kom nya larm om en olycka, från ungefär samma plats.

– Det är en annan olycka några hundra meter norrut. Det är tre personbilar och en lastbil som är inblandade i en kökrock, säger Dan Lindqvist.

ANNONS

Vägen är åter öppen i norrgående riktning, men bärningsarbete pågår i södergående riktning.

– Fordon ska bärgas från platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

– Vi har en prognos på en timmes avstängning, säger Dan Lindqvist vid 14.25.

En ambulanshelikopter och tre ambulanser har varit på platsen.

– Helikoptern har flugit hem utan att ta med sig någon, även ett par räddningsbilar är på väg hem, säger Gunilla Jensen, teamledare på SOS alarm, vid 14.15.

Trafikledningscentralen Väst uppger att de genomfört omledning av trafiken och att de i nuläget inte hade någon klar prognos för hur länge arbetet skulle pågå.

Trafikledningscentralen uppger att det åter är full framkomlighet i båda körfälten.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS