Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla skogsbränder i Dalsland under kontroll

En omfattande skogsbrand rasade i Bengtsfors kommun i Dalsland. Två av MSB:s brandhelikoptrar och 13 enheter deltog i släckningsarbetet. En bit in i släckningsarbetet blossade dessutom ytterligare en brand upp i Dals-Ed.

En omfattande skogsbrand i svårtillgänglig terräng rasade i Kopparnäset i Bengtsfors kommun. Två av MSB:s brandhelikoptrar och tretton enheter deltog för att bekämpa branden.

– Den är cirka 200 gånger 200 meter, cirka fyra fotbollsplaner, i väldigt svårt terräng. Vi har inte kontroll över den, sade Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors, inledningsvis.

Vid 18.20-tiden meddelade Christian Rådén att branden fortfarande inte var under kontroll.

– Vi håller på och arbetar för fullt. Jag har inte fått någon rapport om att den ska vara kontrollerad än.

I samma veva blossade ytterligare en skogsbrand upp, denna gång i Dals-Eds kommun. Bränderna var orelaterade till varann, men räddningstjänsten behövde omdirigera en del av sina styrkor.

– En av helikoptrarna har åkt till Dals-Ed för att vattenbomba. Det är mycket svårtillgängligt även där, sade Christian Rådén.

Runt 19.25 meddelar räddningstjänsten i Bengtsfors att båda bränderna nu är under kontroll. De kommer dröja sig kvar på platsen för eftersläckningsarbete och tillsyn, men kommer avveckla insatsen allt eftersom.

– Vi kommer vara kvar till en bit in på morgondagen, men avvarar resurser löpande, säger Christian Rådén.

Även branden i Dals-Ed är nu under kontroll. Där pågår nu eftersläckning en tid framöver.

– Det var en mindre brand, men det är så pass torrt i omgivningarna att det krävs.