Det var hamnpersonal som larmade tullen efter att de upptäckt något de misstänkte var narkotika.
Det var hamnpersonal som larmade tullen efter att de upptäckt något de misstänkte var narkotika. Bild: Lasse Edwartz

Efter knarkbeslaget i hamnen – polisen analyserar mobiler

I veckan gjorde tullen ett stort beslag av narkotika i Uddevalla hamn. Enligt uppgifter till tidningen rör det sig om kokain värt tiotals miljoner kronor. Tre personer står nu misstänkta, och flera mobiltelefoner har beslagtagits i utredningen.

ANNONS

Det var i onsdags som Tullverket gjort ett större narkotikabeslag på ett fartyg i Uddevalla hamn. Enligt uppgifter till tidningen rör det sig om tiotals kilo kokain, som kan vara värt flera miljoner kronor på marknaden. Fartyget kom närmast från Colombia.

Tullen vill inte uttala sig om ärendet, men bekräftar att det rör sig om ett större beslag av misstänkt narkotika.

Peter Larsson är åklagare och förundersökningsledare i fallet. Han berättar att tre personer är misstänkta och har förhörts.

– Det har varit tre misstänkta personer som varit inne på förhör men som släppts. Misstankarna stärktes inte efter förhören, säger han.

ANNONS

Misstankarna kvarstår dock, men ligger enligt åklagare Peter Larsson på "en ganska låg nivå".

Förutom tullens beslag av narkotika har polisen tagit in mobiltelefoner.

– Jag har tagit telefoner i beslag som vi går igenom och så, säger Peter Larsson.

Nu fortsätter utredningen och polisen analyserar baslagen.

– Vi jobbar på att analysera beslagen för att hitta tekniska spår och för att se om vi kan hitta någonting som pekar på vem som lagt dit det där. Kommer vi få fram det kommer vi agera, säger Peter Larsson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS