En av de fyra boende som bekräftats smittade av coronaviruset avled under tisdagen. Personen på bilden har ingen koppling till händelsen.
En av de fyra boende som bekräftats smittade av coronaviruset avled under tisdagen. Personen på bilden har ingen koppling till händelsen. Bild: Martina Holmberg / TT

En död av covid-19 på äldreboende i Uddevalla

Under tisdagen bekräftades det att en boende som smittats av covid-19 på ett äldreboende i Uddevalla har avlidit. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

NU-sjukvården meddelande under tisdagen att 15 personer vårdas på sjukhus varav åtta på IVA efter att ha insjuknat i coronaviruset.

Bohusläningen har sedan tidigare berättat att smittan konstaterats på ett äldreboende i Uddevalla och under måndagen konstaterades det att även personal smittats.

Nu står det alltså klart att en av de boende avlidit efter att ha smittats av coronaviruset, något P4 Väst var först med att rapportera.

– Det är det första dödsfallet för vår del och är en av de fyra som varit smittade som avlidit, säger socialchefen Roger Granat till Bohusläningen.

Även Vänersborg rapporterade om sitt första dödsfall på ett äldreboende under tisdagen.

ANNONS

Enligt Granat har inga nya fall konstaterats på äldreboendet men bekräftar att flera testats och där svar nu inväntas.

– Det är en handfull personer som vi har utfört tester på, säger han.

Enligt Granat hade personen som avled på äldreboendet underliggande sjukdomar och hög ålder, vilket Folkhälsomyndigheten tidigare gått ut med är en av de mest utsatta riskgrupperna.

Anhöriga till den avlidne är underrättade.

Under förra veckan visade tester att fyra boende på ett äldreboende i Uddevalla insjuknat i covid-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

Under måndagen bekräftade kommunen att även två anställda vårdades på sjukhus efter att ha smittats av coronaviruset.

På tisdagen meddelar kommunen att en av de sen tidigare fyra smittade personerna på äldreboendet avlidit. Anhöriga är underrättade.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS