Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

En person förd till sjukhus med knivskador – man anhållen misstänkt för mordförsök

En person kördes med ambulans till sjukhus efter att ha knivskurits i centrala Uddevalla under torsdagen. Polisen spärrade av platsen och inledde en utredning om försök till mord. En misstänkt gärningsman eftersöktes, men han kom in självmant under kvällen.

Vid 15:30-tiden på torsdagen larmades polis och ambulans till Norra Drottnigngatan i Uddevalla där en man blivit knivskuren av en annan man. Den knivskurne kördes till sjukhus men ska enligt polisen ha varit vaken och talbar i ambulansen till Näl. Enligt polisen har mannen fått skador på ryggen och i delar av ansiktet.

Polisen spärrade av platsen där knivdådet ägde rum och startade en sökinsats efter gärningsmannen som hade setts springa från platsen mot Kungstorget. Flera polispatruller var på plats och även hundar används i sökandet.

– Vi tror oss veta vem gärningspersonen är. Det fortsatta utredningsläget ser gott ut, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst under torsdagseftermiddagen.

– Vi har även skickat en patrull till sjukhuset som ska höra offret. Det finns flera vittnesuppgifter som vi just nu pratar med och som har gjort goda iakttagelser från platsen, berättade Hans Lippens vidare.

Under eftermiddagen och kvällen genomförde polisen en teknisk undersökning av brottsplatsen samt pratade med vittnen. Vid 20:30 tiden hävdes avspärrningarna. Då var någon misstänkt gärningsman fortfarande inte gripen. Det dröjde dock inte så länge innan polisen fick tag i den misstänkte.

– Han kom in självmant sent i går kväll, han sitter anhållen nu, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern. Mer vill inte Stefan Lång berätta i nuläget. Polisen vill heller inte säga om någon kniv eller annat vapen har tagits i beslag eller gå in på några omständigheter kring knivskärningen.

Mannen, som anhölls misstänkt för försök till mord, har förhörts under natten. Några nya uppgifter om den knivskurne mannen har inte framkommit, han ska enligt polisen ha varit kvar på sjukhuset under fredagsmorgonen.

Fakta

Tips till polisen angående händelsen kan lämnas via telefon.

Telefonnummer vid tips till polis: 114 14