Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Leksaken fidget spinner är den senaste trenden och nu även föremål för smuggling. Foto: Jessica Gow/TT

Försökte smuggla nästan 500 fidget spinners

Den heta leksakstrenden har inte bara nått Sverige. Även i Norge är de hett eftertraktade vilket en man försökte utnyttja.

Under onsdagskvällen blev en man stoppad på gränsen av norska Tullen i Svinesund, rapporterar NRK. I bilen hade han 483 så kallade fidget spinners. En slags snurra med tre armar och ett kugghjul i mitten, som på kort tid har blivit omåttligt populär och de säljs snabbt slut i svenska butiker.

Mannen, som kom från Belgien, förklarade för tullarna att han skulle besöka kusiner, skriver NRK, men tulltjänstemännen trodde inte att han talade sanning. I stället togs han med till tullstationen i Svinesund för kontroll, det var där leksakerna upptäcktes där de låg gömda i ett hålrum i golvet på fordonet, rapporterar norska radion. Tullen har uppskattat att värdet kan vara omkring 50 000 norska kronor.

Även i Norge är efterfrågan på leksaken stor, något som nu smugglare har upptäckt och verkar utnyttja. En norsk tulltjänsteman berättar för NRK att det är första gången ett beslag av den här typen görs.