Ett kontaktledningsfel orsakar förseningar och inställda tåg mellan Karlstad och Göteborg. Elfelet drabbar både Västtrafik och SJ:s avgångar på sträckan.
Ett kontaktledningsfel orsakar förseningar och inställda tåg mellan Karlstad och Göteborg. Elfelet drabbar både Västtrafik och SJ:s avgångar på sträckan. Bild: Linda Smith

Förseningar mellan Mellerud och Göteborg efter elfel

Tågtrafiken från SJ och Västtrafik påverkas på grund av ett kontaktledningsfel. Det gör att två avgångar hos SJ ställts in och Västtrafik kör med ersättningsbussar.

ANNONS
|

Enligt Trafikverkets prognos ska kontaktledningsfelet var åtgärdat till klockan 12.30. Tills dess kommer Västtrafik att trafikera sträckan med ersättningsbussar.

För SJ:s del berörs två avgångar mellan Karlstad och Göteborg, tåg 351 och tåg 360.

Elfelet kan leda till förseningar på efterkommande tåg på sträckan. Resenärer hänvisas till sitt resebolags hemsida eller app för mer information om förseningar och eventuell ersättningstrafik.

Sedan tidigare går en del av Västtrafiks trafik mellan Säffle och Öxnered med ersättningstrafik i samband med att perrongen vid Åmåls station byggs om.

Vid 13.00 tiden har tågtrafiken upptagits på sträckan. Däremot finns det tåg med upp till en timmes försening i samband med elfelet.

ANNONS
ANNONS