Försvunnen Uddevallabo kan vara kidnappad

Den man från Uddevalla som försvann i Munkedal i mitten av januari tros ha blivit utsatt för brott, uppger GT.
– Vi rubricerar det som människorov, säger poliskommissarien Sten Rune Timmersjö till tidningen.

ANNONS
LocationMunkedal|

Mannen, som är i 25-årsåldern, syntes senast den 19 januari i området kring Saltkällan, och frivilligorganisationen Fikk drog snart igång sökinsatser. Sedan dess har även Missing Perople engagerat sig i sökandet efter den försvunne mannen. Men trots ett flertal sökinsatser under den månad som mannen har varit försvunnen har inga spår efter honom hittats.

Också polisen har sökt efter honom och bedriver en utredning kring försvinnandet. Nu berättar GT att polisen befarar att Uddevallabon kan ha kidnappats.

– Det är olika ingredienser som gör att vi rubricerar det som människorov. Dels är det för att vi då får en större verktygslåda att kunna göra saker med, dels är det omständigheter som är underliga i hela ärendet som vi utreder, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, till GT.

ANNONS

Han berättar vidare att polisen har sökt med bland annat hundar, drönare och helikopter, utan att hitta några spår av den försvunne mannen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS