Förare misstänks för brott efter krock på 44:an – en till sjukhus

Under måndagsmorgonen var tre bilar inblandade i en olycka på 44:an i höjd med Rimnersvallen. En person fick föras till sjukhus medan en annan person står misstänkt av polisen för att ha orsakat olyckan.

ANNONS
|

Larmet inkom till SOS strax före 08.00. Enligt polisen ska en bilist ha legat alldeles för nära bilen framför.

– När den bilen bromsade in körde bilisten in i baken på den, som i sin tur studsade in i en annan bil, säger Lasse Stöm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Totalt tre bilar blev inblandade i olyckan. Personen som kördes på bakifrån fick dessutom köras till Näl för kontroll. Räddningstjänst fick stänga av trafiken under räddningsinsatsen och i väntan på bärgning.

Vägen var under en period helt avstängd i riktning mot Trollhättan. Detta orsakade stora köer i morgontrafiken. Vid 08.40 var räddningstjänsten klara vid platsen.

ANNONS

– Så kan det gå när man ligger för nära. Tre bilar skadade och en person till sjukhus. Vi har skrivit en anmälan på ett beteendebrott mot den föraren så får vi se vad det leder till, säger Lasse Ström.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS