Flera bilar fick punktering på väg 44 under tisdagseftermiddagen. Arkivbild.
Flera bilar fick punktering på väg 44 under tisdagseftermiddagen. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Flera personbilar fick punktering på 44:an

På tisdagseftermiddagen fick ett flertal personbilar punktering på riksväg 44 vid Väne-Ryr. Händelsen orsakat stopp i trafiken, och Trafikverket skickade ut personal för att undersöka vad som hänt.

ANNONS
|

Vid 15:10-tiden fick Trafikverket flera samtal om att det var stopp i ett körfält på 44:an vid Väne-Ryr, i riktning in mot Uddevalla. Orsaken ska enligt Trafikverkets Trafikledningscentral ha varit att ett flertal bilar har fått punktering.

På grund av det inträffade uppstod en flera hundra meter lång kö uppger man från Trafikverket.

Vad som orsakat punkteringarna är oklart, en förklaring kan vara att något har tappats på vägen. Trafikverket skickade ut personal för att undersöka saken och även polis var på plats.

– De har gått fram och tillbaka och letat men inte hittat nånting. Troligtvis ligger det som orsakat punkteringarna i diket nu, säger Mats Olsson, vägtrafikledare på Trafikverket.

ANNONS

Vid 16:10 ansågs vägen vara ren och trafiken rullade på som vanligt igen.

– En bil fick bärgas från platsen och två bytte däck själva, säger Mats Olsson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS