Flera avgångar är inställda under onsdagsmorgonen.
Flera avgångar är inställda under onsdagsmorgonen. Bild: Louise Sandborg

Flera tåg inställda

Flera tåg påverkas under onsdagen på grund av dels ett strömavbrott och dels det blåsiga vädret. Flera personer rapporterar om både försenade och inställda avgångar.

ANNONS
|

Delar av Göteborgs centralstation var strömlös i 40 minuter under onsdagsmorgonen.

– Det har varit strömlöst och detta har gjort att tågen inte kunnat avgå, meddelar Västtrafiks störningsjour.

Problemen uppenbarade sig strax efter klockan sex och först precis innan klockan sju i morgonrusningen kunde tågen börja gå som vanligt – men detta med följdförseningar.

Många inställda tåg

– Det är ungefär 15 avgångar som är försenade, men i och med att allt stått stilla kommer detta att påverka även kommande avgångar, säger Västtrafiks störningsjour.

Problemen på Centralstationen har även spritt problem vidare till områdena kring Göteborg. I Kungsbacka exempelvis har tågen varit inställda i stor utsträckning under morgonen. Vissa ersätts med buss men långt ifrån alla.

ANNONS

Informationen till resenärerna har varit att förseningarna sker på grund av ett elfel, men enligt störningsjouren handlar det alltså om ett strömavbrott.

Kraftiga vindar ställer in tåg

Under onsdagen står det dessutom still på spåren mellan Uddevalla och Strömstad samt mellan Varberg och Borås. I båda fallen är det på grund av kraftiga vindar och höga vattenflöden.

SMHI utfärdade under tisdagen en klass 1-varning gällande mycket hårda vindbyar.

LÄS MER:SMHI varnar för mycket hårda vindbyar i Göteborg

Varberg-Borås-sträckan håller stängt fram till klockan tio på onsdagen och Uddevalla-Strömstad-fram till klockan tolv.

Trafikverket har dessutom utfärdat en varning om Uddevallabron efter lam om hårda vindar. Än är den öppen för all trafik, något som kan komma att ändras under onsdagen.

ANNONS