Ett mindre plan av liknande modell som det på bilden nödlandade på Falköpings flygplats. Planet på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Ett mindre plan av liknande modell som det på bilden nödlandade på Falköpings flygplats. Planet på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Flygdrama i Falköping

Ett flygplan tvingades nödlanda i Falköping på måndagsmorgonen. Planet ska ha fått problem med strömförsörjningen, och ett stort räddningspådrag väntade på piloten vid flygplatsen.

ANNONS
|
Göteborgs-Posten skriver att larmet kom vid 10.50-tiden på måndagen om att ett plan var på väg för att nödlanda vid Falköpings flygplats. - Planet ska ha kommunikationssvårigheter och radarn uppges vara död, men det är oklart vad som inträffat, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Polisen, strax efter larmet. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte snabbt ut till platsen. Enligt räddningstjänsten i Falköping landade planet vid 11-tiden på Falköpings flygplats utan haveri. – Jag vet inte mycket än så länge, men planet har precis landat och det verkar vara helt okej och det finns ingen haveririsk länge, säger Stefan Svensson, operatör på räddningstjänsten.
Bengt Aronsson vid Falbygdens flygklubb såg landningen och berättar att allt gick lugnt till.
– Piloten gick på färdplan, men fick problem med strömförsörjningen och hörde av sig om att han kanske inte skulle kunna fortsätta enligt plan. Då drar man som förebyggande på larmet, säger Aronsson.
Problemet ska varit ett batteri.
– Man får titta över varför det inte fungerat, men flygningen är inte beroende av ström från det. Det påvekar bara navigation och radio.
Piloten ska inte komma från Falbygden, och ska ha åkt ensam i det tvåsitsiga planet. Flygningen ska enligt uppgift gåttfrån en ort i Dalarna med destination Danmark innan planet tvingades nödlanda.
ANNONS