Flyktförsök från Högsboanstalten stoppades

Två intagna på Högsboanstalten i Göteborg försökte under lördagskvällen att rymma.
– De lyckades krossa ett fönster ett tillhygge. Men stoppades av personal utan att någon kom till skada, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

ANNONS
LocationGöteborg||

Polisen larmades strax före klockan 21 på lördagen om att två interner på Högsboanstalten genomfört ett rymningsförsök. Genom att slå sönder en ruta i en av cellerna, hoppades männen kunna nå friheten utanför.

– De hindrades av personal. Aktionen avbröts utan några våldsamheter eller hot. Det vi har i nuläget är endast en anmälan om skadegörelse, förklarar Pernilla Henry.

Ingen av de inblandade uppges ha fått några skador i samband med händelsen. Polisen hade under kvällen inga uppgifter om vilka brott de två männen avtjänade straff för.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS