Förskola stängd efter misstänkt coronasmitta

Förskolan Grenen i Angered har under fredagen hållit stängt efter att en förälder blivit sjuk och fått feber. Efter att föräldern själv misstänkt att det kan röra sig om coronaviruset larmade hon förskolan som beslutade att alla barn fick stanna hemma.
– Hon har tidigare varit i kontakt med en familj som konstaterats smittade av coronaviruset, säger Sofie Johansson på Medborgaskolan Väst.

ANNONS
|

Förskolan Grenen i Angered har hållit stängt under fredagen. Det efter att en mamma till ett barn på förskolan insjuknat i feber och blivit orolig att det rör sig om coronaviruset. Mamman ska tidigare ha varit i kontakt med en familj som senare bekräftats smittad av coronaviruset.

– Hon var i kontakt med den andra familjen ganska långt innan man visste att de hade blivit smittade. Men i och med att föräldern nu blivit sjuk och fått feber ville de givetvis kolla att detta inte har något samband, säger Sofie Johansson, kommunikationsansvarig på Medborgaskolan Väst som är huvudman för förskolan.

ANNONS

Provtagningar har gjorts på den misstänkt smittade föräldern under fredagen och resultatet väntas komma under lördagen.

– Hon var och lämnade och hämtade igår på förskolan och blev sedan dålig. Hon har varit i kontakt med sjukvården som skulle komma hem till henne idag och ta prover, säger Sofie Johansson.

Har det vidtagits några särskilda åtgärder för personalen som varit i kontakt med föräldern?

– Inte i dagsläget, under fredagen har personalen varit på förskolan och sett över hygienen. Med tanke på situationen har man valt att gå in och städa och rengöra lite extra.

Personalen på förskolan har alltså varit på plats som vanligt, men trots att föräldern inte bekräftats smittad valde förskolan att hålla stängt för barn och föräldrar under fredagen.

Alla föräldrar meddelades beslutet sent under torsdagskvällen.

– En del föräldrar har hört av sig och undrat, men de har ändå varit glada och nöjda över beslutet. Det är inga barn inblandade än så länge, utan det är den här föräldern som har en viss oro för att det eventuellt kan röra sig om coronasmitta. När vi varit i kontakt med sjukvårdsupplysning så har man för säkerhets skull rekommenderat att hålla stängt i den mån det går, så då vill vi följa den rekommendationen och se hur det går, säger Sofie Johansson.

ANNONS

Nu inväntar förskolan provresultatet innan man tar vidare beslut kring om man ska hålla fortsatt stängt nästa vecka eller inte.

Om det visar sig att föräldern är smittad av coronaviruset kommer förskolan agera efter det.

– Rent generellt för medborgarskolan, vi är huvudman för den här förskolan, så följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller coronaviruset, skulle det vara så att föräldern blivit smittad får vi ta ställning till hur vi ska gå vidare, säger Sofie Johansson.

ANNONS