Försökte korsa norska gränsen – med falska coronatest

Under natten till tisdagen stoppades en man och en kvinna av gränspolisen i Svinesund, då de försökt resa från Norge in till Sverige med falska pcr-test, det rapporterar Dagens Nyheter.

ANNONS

Mannen och kvinnan, som med falska coronatester försökte korsa gränsen mellan Norge och Sverige, misstänks nu för urkundsförfalskning. Båda erkänner att intygen var falska.

– De misstänkta hördes på platsen och sen kan man säga att förundersökning kommit så långt att den egentligen bara ska slutföras, säger Mikael Holmgren, biträdande chef på gränspolisen i Väst i en artikel från Dagens Nyheter.

Polisens misstankar

Enligt polisen är detta det allra första ärendet med den här typen av försök till förfalskning som inkommit till gränspolisen i Väst. Varför polisen fick misstankar om att ifrågasätta intyget står ännu oklart.

– Men utredningsläget ser bra ut om jag tolkar situationen rätt. I vår region är det de första ärendena som vi har haft, säger Mikael Holmgren vidare till Dagens Nyheter.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS