Det torra och varma vädret gör skogar och mark lättantändliga.
Det torra och varma vädret gör skogar och mark lättantändliga. Bild: Johan Wedenström

Fortsatt eldningsförbud

Vädret i helgen har varit soligt och varmt. Temperatur på över 20 grader innebär dock inte bara solchans och badväder, utan också risk för brand.

ANNONS
|

Trots att det varma vädret väntas avta senare i veckan och framåt helgen kan det fortfarande vara torrt ute. Eldningsförbudet på lägre nivå kommer fortsätta att gälla i kommunerna Trollhättan, Vänersborg, Lilla-Edet och Mellerud. Det är osäkert hur länge eldningsförbudet kommer att pågå. Det är främst i områden kring skogar och marker där antändnings- och spridningsrisken är som högst på grund av det varma och torra vädret. Förbudet innebär förbud för eldning, grillning, matlagning och bränning med fast bränsle (ved, kol, gräs, ris, grenar med mera).

Här tillåts grill

Det är dock tillåtet att grilla hemma i sin trädgård eller på iordningställda grill/eldplatser. Det är du själv som är ansvarig för att elden inte sprider sig.

ANNONS

Om du är osäker på vad som gäller och var du får elda, kan du hålla dig uppdaterad på kommunernas hemsidor samt hemsidan för Länsstyrelsen i Västra Götaland.

ANNONS