Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA
Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA Bild: Stefan Bennhage

Friska tankar: Fler åsikter och bredare lokal debatt

TTELA:s satsning på åsiktsjournalistik, som vi inledde i fjol, ser du dagligen i form av vår ledarskribent Max Eskilsson, som fokuserar huvudsakligen på lokala frågor. Vi ger också ett ökat utrymme både på ttela.se, i sociala medier och i papperstidningen för läsarnas insändare.

ANNONS

I dag kommer ytterligare en satsning från oss på TTELA, som jag med glädje och stolthet kan presentera. Vi ska prova ett helt nytt grepp för TTELA. Varje vecka, oftast på lördagarna, kommer en ny krönika publiceras på ttela.se och på ledarsidan i papperet.

Krönikorna skrivs av personer med lokal koppling och kommer ge oss tankar, åsikter och reflektioner kring aktuella ämnen och frågor som vi annars inte berör så ofta.

LÄS MER:TTELA:s ledarkrönikörer presenterar sig

Vi vill både bredda och fördjupa debatten kring frågor som berör dig som lever och verkar i våra bevakningskommuner med profiler som har eller haft sin förankring i vårt område:

ANNONS

• Rossana Dinamarca, Trollhättebo, tidigare riksdagsledamot och ledamot i verkställande utskottet för Vänsterpartiet och numera juridikstudent.

• Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst i Trollhättan, professor i litteratur och Trollhättebo.

• Gustaf Svenungsson, från Hjärtum i Lilla Edet. Utredare på Jordbruksverket i Jönköping.

• Lina Lanestrand, tidigare bosatt i Vänersborg och student vid högskolan i Vänersborg, numera egenföretagare med inriktning coaching och hälsa.

"Ett spännande och roligt initiativ"

Max Eskilsson, ledarskribent på TTELA, beskriver satsningen så här:

"Det är ett spännande och roligt initiativ, som vi genomför för att bredda debatten och få in nya perspektiv. Vi vill helt enkelt sporra den lokala diskussionen ytterligare och bjuda in till ökad dialog med våra läsare."

För TTELA:s del är detta en unik satsning, som läsarna själva också kan ha åsikter om. "Det ska bli intressant följa läsarnas åsikter och reaktioner kring det som krönikörerna skriver om", säger Max Eskilsson.

Missa inte att du numera alltså själv kan kommentera olika artiklar, krönikor och insändare på ttela.se. Vi vill med möjligheten att kommentera ännu tydligare bidra till en bred och transparent lokal debatt. Vi modererar debatten och ser till att den hålls fri från hot, hat och trakasserier samt att den håller en schysst samtalston som stämmer överens med TTELA:s värdegrund.

ANNONS

LÄS MER:Lokal debatt utan näthat

Vill du skicka in en insändare? Här finns det ett smidigt formulär!

Vilka ämnen vill du att vi skriver mer om? Har du nyhetstips som vi ska gå vidare på? Tipsa oss på tipsa@ttela.se

På återhörande!

LÄS MER:Fler röster, större bredd

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS