Fritidsgårdar och öppen förskola håller stängt

Öppna förskolan håller stängt för att undvika att besökarna smittar varandra och flera fritidsgårdar har stängt efter att flera ur personalen insjuknat.

ANNONS
|

Öppna förskolan i Lilla Edet har valt att stänga fram tills den 30 mars på grund av personalbrist och risken för smittspridning av det nya coronaviruset.

– Det kändes inte rimligt att utsätta någon annan för fara, säger Sabina Vehabovic, samordnare på familjecentralen på Lilla Edets kommun.

Hon menar att det inte finns någon anledning att tro att någon blivit sjuk i covid-19 utan det är en försiktighetsåtgärd för att undvika att någon blir smittad.

– Vi har valt att dra ner på bemanningen som en försiktighetsåtgärd, då det blir lite större samlingar av besökare.

Två fritidsgårdar håller stängt

Fem personer ur personalstyrkan på Trollhättans stads fritidsgårdar har visat på förkylningssymptom, något som gjort att Kultur-och fritidsförvaltningen valt att hålla två fritidsgårdar stängda under måndagskvällen.

ANNONS

– Det är sånt här som kan hända när som helst. Men då det är lite extremt läge just nu så ska vi vara extra försiktiga. Vår förhoppning är de ska vara stängda endast idag. Normalt har vi extra personal, men det gick tyvärr inte att lösa. säger Camilla Magnusson, områdeschef för fritidsgårdarna i Trollhättans stad.

Nedstängningen handlar enligt Camilla Magnusson om ett ansträngt bemanningsläge.

– Det är ingen som är dödssjuk utan vi har fått dra ner på det utåtriktade arbetet, efter som man nu ska iaktta extra försiktighet. I vanliga fall skulle de säkert vara inne och jobba som vanligt.

Gymnasieskola redo för hemarbete

Från och med tisdag håller Uddevalla gymnasieskola stängt i två veckor och utbildningen kommer istället att utföras på distans. På gymnasieskolorna i Trollhättan och Vänersborg pågår förberedelser för att kunna göra detsamma, om behovet uppstår.

– Vi påbörjade det förra veckan, då vi gick ut till rektorer och lärare med hur de skulle ställa om sin undervisning om det skulle behövas, säger Johan Olofsson, förbundsdirektör på Kunskapsförbundet.

I huvudsak handlar det om att ställa om undervisningen från klassrum till digitala lösningar. Där surfplattor och telefoner används i samband med olika digitala informationsplattformar.

– Vi är mer förberedda än förra veckan och vi följer de råd och rekommendationer vi får från myndigheter. Det är inte aktuellt nu, men det kan ändra sig fort. Det beror på vilka direktiv vi får uppifrån.

ANNONS
ANNONS