Fullt utvecklad brand i parkeringshus

Under den tidiga morgonen brann det kraftigt i ett parkeringshus i Lundby. Räddningstjänsten larmades till platsen med sammanlagt tretton enheter.

ANNONS
|

Strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till ett parkeringshus i Lundby på Hisingen.

– Det brinner i ett parkeringshus, underjordiskt. Den är fullt utvecklad, sa Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten larmades till platsen med elva enheter och två ledningsfordon.

– Det är oklart hur många bilar det är i parkeringshuset, säger Björn Van Der Kaay.

Kan ha startat i bil

Även polisen larmades till platsen och bistod räddningstjänsten.

– Det kan vara så att branden har startat i en bil i det här garaget, men det är lite oklart i nuläget, säger Sebastian Börjesson, polisens vakthavande befäl i Väst.

ANNONS

Vid 06.30-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. De är fortsatt kvar på plats och ventilerar ut rök och säkerställer efterarbetet.

– Det är minst två bilar som har brunnit inne i garaget, säger Björn Van Der Kaay.

Enligt polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler är det tre bilar som har brunnit. Vid 07.30 jobbade räddningstjänsten fortfarande på platsen.

Polisen skriver på sin hemsida att händelsen anmäls som grov skadegörelse genom brand. Platsen är avspärrad och man kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort platsen är säker att beträda.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS