Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/1

Fullt utvecklad brand i sporthall

Under natten mot fredag inkom ett larm om en fullt utvecklad brand i en sporthall i Dals Långed. Räddningstjänsten har jobbat med att släcka under större delen av morgonen och dagen.
– Det finns en överhängande spridningsrisk, berättade Christian Rådén, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors vid 5-tiden.
Polisen har startat en utredning om mordbrand.

Det var runt midnatt som räddningstjänsten fick in ett larmet. När de anlände möttes de av en fullt utvecklad brand i en sporthall som ligger i anslutning till en skola i Dals Långed.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det brinner kraftigt vid skolan vid sporthallen, sade Christian Rådén, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors.

Styrkor från Bengtsfors, Bäckefors och Åmål ryckte ut till platsen.

Inga personer ska ha kommit till skada i branden, enligt räddningstjänsten. Däremot har det under fredagen jobbats frenetiskt för att branden inte ska sprida sig.

Startat utredning om mordbrand

Även polis har tillkallats, och under natten mot fredagen startades också en utredning om mordbrand.

– Vi har spärrat av ett område och finns kvar på plats. Ambitionen är att göra en teknisk undersökning, berättade Morten Gunneng, polisens presstalesperson, på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten har jobbat vidare under fredagen. Sporthallen är en del av en större skolbyggnad där även skolmatsal med tillhörande kök, slöjdsalar fritidsavdelning med mera ingår.

– Den delen har inte brunnit. Men det finns en överhängande spridningsrisk, sade Christian Rådén, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors, under släckningsarbetets gång.

Lyckat släckningsarbete

Boende i området uppmanades hålla sig inomhus samt stänga fönster, dörrar och ventilation.

Under fredagseftermiddagen var det akuta läget över, och nu återstår eftersläckningsarbete samt bevakning över natten.

– Det brinner lite grann fortfarande. Vi fick riva ner sporthallen för att få släckt, säger Svante Olsson vid räddningstjänsten i Bengtsfors.

Sporthallen är alltså totalförstörd. Däremot klarades det huvudsakliga målet för dagen,

nämligen att begränsa branden till just sporthallen.

Efter eftersläckningsarbetet kommer polisen ta vid för en teknisk undersökning.