Fyra skadade efter brand i Lindome

En brand utbröt i natt i ett flerfamiljshus i Lindome. Räddningstjänst har i natt jobbat hårt med att stoppa brandens spridning till fler trappuppgångar i byggnaden. Fyra personer är skadade, och har förts till sjukhus.
– Två av dem har allvarliga skador, i övrigt är skadeläget okänt för mig, säger Jens Christensen, vakthavande befäl på polisen.

ANNONS
|

SOS fick larmet klockan 01.27 i natt. En brand hade utbrutit i ett flerfamiljshus på Tåbro i Lindome, Mölndals kommun. Räddningstjänst skickades ut till platsen och kunde därefter konstatera att det börjat brinna i en av trappuppgångarna i huset.

– Sen har branden spridits genom vinden till fler trappuppgångar, och man beslutar därför att evakuera boende, säger Jens Christensen.

Hur många människor fick utrymma byggnaden?

– Ett 40-tal fick evakueras från lägenheterna, säger Jens Christensen.

De boende som evakuerats ska ha tagits till ett närliggande församlingshem.

Rök- och fallskador bedöms som allvarliga

Enligt polisen har en av de två allvarligt skadade personerna fallskador. Den anda personen ska ha blivit rökskadad. Båda har förts till sjukhus.

ANNONS

Räddningstjänsten har under natten bekämpat branden i syfte att begränsa eldens spridning till ytterliga trappuppgångar i byggnaden. Branden uppges vara under kontroll vid 06.30 på lördagsmorgonen.

– Den är under kontroll i den mån att den inte sprider sig. Men det brinner fortfarande, och vi jobbar för fullt där, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Släckningsarbetet väntas ta hela förmiddagen

Det finns ingen klar prognos över hur lång tid släckningsarbetet kan komma att ta, men det väntas pågå under åtminstone större delen av förmiddagen.

– Det gör det definitivt, eventuellt fram till lunch och man kommer kanske behöva fortsätta längre in på eftermiddagen. Det är svårt att säga nu, det brinner ju fortfarande, säger Lotta Molander.

Även polisen är kvar på platsen vid 07-tiden.

– Vi är främst kvar där för att bevaka avspärrningen man gjort kring brandplatsen, säger Jens Christensen.

Brandförloppet började i trappuppgång

Klart är att brandförloppet ska ha börjat i en trappuppgång. Men varför, och hur, är fortfarande en obesvarad fråga.

– Det får en teknisk undersökning reda ut när allt har svalnat här, säger Jens Christensen.

Med anledning av branden, och oklarheterna kring hur den startat, har polisen nu inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS