Två stölder av gps:er från lantbruksmaskiner anmäldes natten mot onsdagen. Nu vill polisen uppmärksamma lantbrukarna i området på att den här typen av stölder sker.

Gps:er stals från lantbruksmaskiner

Gps-utrustning stals från lantbruksmaskiner på två ställen i Dalsland natten mot onsdagen. Nu vill polisen uppmärksamma lantbrukarna på att den här typen av stölder sker.

ANNONS
|

Stölderna ska ha skett i Melleruds kommun och i Brålanda i Vänersborgs kommun natten mot onsdagen. Tjuvar ska där ha stulit gps-utrustning från lantbruksmaskiner. Fordonen som bestulits ska ha stått parkerade i fordonsgarage såväl som ute på åkern över natten.

– Det finns någon eller några som har detta som modus, att man helt enkelt riktar in sig på gps-stationer i lantbruksmaskinerna. De betingar ett förhållandevis stort värde och sannolikt säljer man dem vidare helt enkelt, säger Owe Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

”Stöldbegärligt”

Polisen vill nu uppmärksamma att den här typen av stölder sker i området.

ANNONS

– Det kan vara av intresse för lantbrukarna i området – så att man får kännedom om att det här är stöldbegärligt och att man då kan skydda gps:erna i möjligaste mån det går.

Exakt hur många gps:er som stals under natten är oklart, men uppgifter från polisen gör gällande att det ska röra sig om fler än två.

Polisen hade på onsdagseftermiddagen ingen misstänkt.

Misstänker ni att det är samma gärningspersoner som ligger bakom båda stölderna?

– Vi utesluter inte det såklart, men det är för tidigt att säga, säger Owe Larsson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS