Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gunther hoppar av riksdagen

Efter avslöjanden om hur Gunther ska ha använt hyrbil till privata resor meddelar nu Penilla Gunther att hon inte ställer upp i riksdagsvalet.

Det är i ett pressmeddelande från Penilla Gunther det framgår att hon väljer att avstå från sin kandidatur till riksdagen för Västra Götaland Norra.

LÄS MER: Redovisade inte privata mil – "slarv"

Hon lämnar sitt uppdrag som riksdagsledamot under återstående tid av mandatperioden och det står i pressmeddelandet att medias granskning av uppgifter kring kostnader för resor, tar uppmärksamheten från partiets viktiga arbete inför valet.

Gunther kommenterar också sin avgång:

– Jag inväntar definitiva svar från riksdagsförvaltningen huruvida jag är betalningsskyldig eller inte, men inser behovet av lugn och ro för partiet och väljer därför att avstå vidare kandidatur till riksdagen. Jag är ledsen över om jag gjort fel, och är beredd att göra de åtgärder som riksdagsförvaltningen kan besluta, säger hon i pressmeddelandet hon skickade ut på onsdagen.

Kandiderar till kommunfullmäktige

Penilla Gunther toppar även listan till kommunfullmäktige i Trollhättan. Vad som händer med den kandidaturen framgår det inte i pressmeddelandet. När TTELA når partiets gruppledare på onsdagsförmiddagen har han varken pratat med sin partikollega eller sin partigrupp.

Det och att gruppen inte samlats än gör att han inte vill lämna en längre kommentar.

– Det är hennes eget beslut, tycker hon att hon gjort rätt så är det rätt, säger gruppledaren Bedros Cicek.

TTELA har sökt Gunther för en intervju om hennes beslut att hoppa av riksdagen men utan resultat.

LÄS MER: Avgång var det enda möjliga