Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här är finalisterna i pepparkakstävlingen

Finalisterna är klara – nu är det upp till TTELA:s läsare att utse vinnaren. Tre bidrag gör upp om den åtråvärda titeln.
"Det är fantastiskt vad Trollhättebor, vänersborgare och några utsocknes har skapat med pepparkaksdeg, kristyr, marsipan och karameller."

För fjärde året arrangerar Trollhättans stad tävlingen i bästa pepparkaksbygge, i år i samarbete med TTELA och Innovatum Science center.

Som vanligt kom det in många välgjorda och fantasifulla bidrag, närmare bestämt elva stycken. Kråkslott, skärgårdsöar, julkaos, Hogwarts, växthus och julgransmarknad –det är fantastiskt vad Trollhättebor, vänersborgare och några utsocknes har skapat med pepparkaksdeg, kristyr, marsipan och karameller.

LÄS MER: Pepparkakstävlingen i full gång

Juryn hade alltså ett styvt jobb när den samlades runt lunchtid på måndagen. I år bestod juryn av Mikael Sundström, snart ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, Dragan Danilovic, stadsarkitekt, konditorerna på Dagmar Carlssons Hembageri Marie Grunander och Therese Johnsen, Johan Bengtsson, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen, samt Yvonne Olsson, reporter på TTELA.

Skynda dig att rösta

Efter omröstning och dividerande utsåg juryn tre finalister. Men det är alltså läsarna som avgör vem som vinner. Omröstningen pågår fram till midnatt 20 december, så skynda dig att rösta på din favorit!

På självaste julafton presenteras vinnaren, i papperstidningen och på ttela.se.

Nedan följer juryns motivering på de tre finalisterna:

Trollhättans järnvägsstation,

Familjen Ring, Trollhättan

”Kreativt och detaljrikt pepparkaksbygge, som det ligger mycket arbete bakom. Roligt med ett Nohab-lok vid stationen och kul med ett lokalt tema. Järnvägsstationen är lik originalet.”

Skärgårdsö

Eva Lindberg, Strömstad

”En rolig idé. Somrigt, mysigt. Man längtar till sommaren. Den ser enkel och rolig ut. Fint med spegeln, får en känsla för att det är havet. Svensk sommaridyll.”

Julgransmarknaden

Annika Ekman, Vänersnäs

”Hög klass på bygget. Rolig idé. Gammaldags julkänsla. Snygga granar, av pepparkaka och kristyr.”