Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Akvedukten i Mellerud är en av Västra Götalands sju underverk. Bild: Madeleine Bäckman

Här är Västra Götalands sju underverk

Omröstningen pågick under tre dagar. Under den tiden kom över 12 000 röster in. Nu står det klart vilka de sju underverken i Västra Götaland är – och ett av dem finns i TTELA:s område.

49 platser i Västra Götaland var nominerade som regionens underverk. Under tre dagar, med början den 2 september, pågick en omröstning som skulle sålla ner antalet till sju.

Nu står det klart vilka platser som blivit utsedda till Västra Götalands underverk, ett resultat som avslöjades på Västarvets Facebook-sida på söndagsmorgonen. En av de sju vinnarna är Akvedukten i Mellerud.

– Väldigt spännande att alla de nominerade underverken fått ta del av rösterna. Inte en enda blev utan. Och det visar ju hur svårt det är att välja, det finns så många spännande och värdiga underverk i Västra Götaland, säger Marie Ondebring Widmark på Västarvets enhet för kulturmiljö i Facebook-inlägget.

LÄS MER: Mellerud om Håverud som underverk

Även de som inte vann ska uppmärksammas

Nu väntar prisutdelning för vinnarna, men även de 42 som inte blev utsedda till underverk kommer att uppmärksammas.

– Det blir roligt att arbeta vidare med våra underverk och för dem som inte har besökt alla väntar ju många spännande utflykter och möjliga djupdykningar i västsvensk byggnadskultur, förhistoria och samhällsutveckling. Det är bara att sätta igång! säger Marie Odenbring Widmark.

De övriga underverken är Bohus fästning i Kungälv, Karlsborgs fästning, Läckö slott i Lidköpng, Torpa stenhus i Tranemo, Hållö fyr i Sotenäs och Stångehuvuds fyrhus i Lysekil.