Coronapandemin ställer till det för midsommarfirandena även i år
Coronapandemin ställer till det för midsommarfirandena även i år Bild: Sofia Callesson

Här kan du fira midsommar

Midsommar ligger för dörren men påverkas återigen av coronapandemin. TTELA har hört sig för, för att se vad för firanden som erbjuds i år.

ANNONS
|

Likt i fjol är det skralt med firanden. Efter samtal med Trollhättans stad och Vänersborgs kommun står det klart att det inte kommer anordnas några firanden i dessa två kommuner.

Trollhättans Stad vill dock lyfta att de vill skicka med en midsommarhälsning i form av ett uppträdande från Uno Svenningsson och N3:s symfoniorkester. Den går att se på kommunens Facebook-sida.

LÄS MER:Så har det sett ut under tidigare års midsommarfiranden

LÄS MER:Bert Karlsson har fortfarande drag under galoscherna

I Lilla Edets kommun kommer det däremot finnas ett firande att besöka. Där blir det ett mer klassiskt firande på fotbollsplanen vid Prässebo badplats, där man kan vara på plats redan vid klockan 10 på förmiddagen.

ANNONS

– Klockan 10 kan man komma och ”löva” midsommarstången innan vi reser den klockan 15. Därefter blir det dans och framträdande med Hanna Vox, säger Anders Martinsson, som driver Bennys kiosk vid badplatsen.

– Utöver ordinarie servering kommer vi servera jordgubbstårta. Och allt sker såklart coronaanpassat, säger han.

I Melleruds kommun kommer det inte heller ske några organiserade firanden. Däremot kommer det på Vita Sannars camping ställas fram en klädd midsommarstång som är upp till var och en att använda för dans eller annat. Man kommer även anordna en tipspromenad.

Även i Brunnsparken i Kroppefjäll kommer det ställas ut en midsommarstång där man kan ha sitt egna firande.

LÄS MER:Ingen Diggiloo-fest i Vänersborg i år

LÄS MER:Så undviker du bilköer i midsommartrafiken

LÄS MER:Spellista: Här är bästa musiken till midsommarfesten

ANNONS