Det var blixthalt på platsen där både en buss och två bilar körde av vägen.
Det var blixthalt på platsen där både en buss och två bilar körde av vägen. Bild: Mikael Berglund

Halka bakom flera olyckor i morgontrafiken

Halt väglag orsakade flera olyckor i trafiken under onsdagsmorgonen. Bland voltade en bil på Orust och hamnade på taket.
– Det var snorhalt på platsen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

Det var halt på de västsvenska vägarna under onsdagsmorgonen – med en rad olyckor som följd. Flera personer fick föras till sjukhus men ingen ska ha skadats allvarligt.

Vid Stora Åregren i närheten av Ödsmål i Stenungsund kanade en buss av vägen. Strax efteråt körde även två bilar av på ungefär samma plats.

– Det är glashalt på platsen, sa insatsledare Andreas Wennberg.

Utöver busschauffören ska ingen ha befunnit sig i bussen vid olyckan. Chauffören uppges ha klarat sig utan skador. Även de två personer som befann sig i bilarna ska ha klarat sig "utan större skador".

Medan bussen bärgas var länsväg 656 avstängd.

ANNONS
Bild: Mikael Berglund

Vid två separata singelolyckor voltade förarna med sin bil. Den första olyckan skedde på länsväg 752 på Orust runt halv sju på morgonen.

– Det var snorhalt på platsen, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Den andra olyckan inträffade vid åttasnåret på länsväg 156 vid Sandvadskrysset, mellan Hyssna och Sätila.

Ut på åker

Vid Fjärås körde en person ut på en åker. Föraren ringde själv polis och ambulans.

På E6 efter Jordfallsmotet krockade tre bilar i södergående riktning strax efter halv sju på morgonen. Det skapade långa följdköer.

Även i höjd med Frillesås på E6 körde minst två bilar samman tidigt på onsdagsmorgonen. Därpå följde en del kökrockar.

På riksväg 44 i riktning mot Trollhättan, i höjd med Listaskogen krockade tre personbilar.

Natten till onsdagen körde även två poliser av vägen i närheten av Korsberga i Hjos kommun. Huruvida olyckan berodde på halkan framgår dock inte.

Poliserna chockades och fick föras till sjukhus med rygg- och nacksmärtor, men kunde lämna sjukhuset efter undersökning.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS