Foto: Klas-Göran Olsson.
Foto: Klas-Göran Olsson.

Han såg delfin i Idefjorden: ”Trodde det var en stor lax”

När Klas-Göran Olsson hörde att det plaskade i vattnet nära där han bor i Hälle vid Idefjorden trodde han först att det var en stor lax. Men när han tog upp kameran och började filma fick han istället se en delfin.

ANNONS
LocationIdefjorden|

För några veckor sedan sågs en delfin i Idefjorden, och i helgen var det dags igen. Om det är samma delfin eller en ny som simmat dit är oklart.

Klas-Göran Olsson bor vid Hälle och hörde plask i vattnet från sitt hus. Han bestämde sig för att ta med sin kameran och gå närmare vattnet för att se vad det var för något som hoppade.

– Jag trodde först att det var en stor lax som hoppade och jagade sill, men när jag kom närmare vattnet såg jag att det var en delfin.

Han tror att det rör sig om en flasknosdelfin, men låter experterna avgöra.

ANNONS

– Det är första gången jag ser delfin här, men några jag pratade med i närheten hade sett delfin här innan.

Delfinen hoppade och visade upp sig under en hel timme.

Se videon på delfinen här:

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS