Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med artikelns innehåll att göra.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med artikelns innehåll att göra. Bild: Alexander Ekström

Helikopter fick undsätta skogsvandrare med fraktur

En person som var ute och vandrade i skogen i östra Ljungskile fick undsättas med helikopter under torsdagen efter att ha ramlat.

ANNONS
|

En person som var ute och vandrade i området kring Bredfjället råkade ut för en olycka under torsdagsförmiddagen. En fraktur i ett ben gjorde att personen inte kunde ta sig från platsen på egen hand och fick ringa efter hjälp.

Både polis och räddningstjänst larmades till platsen men den täta skogen försvårade räddningsarbetet.

– Personen hade legat på platsen i flera timmar, och det var ganska kallt igår så vi ombads att hjälpa till, säger Jörgen Hansson, räddningsledare på sjö- och flygledningscentralen JRCC.

Polisen kunde fastställa koordinater men inte landa med sin helikopter i den otillgängliga terrängen, JRCC:s helikoptrar är däremot utrustade men vinsch och kunde därför undsätta den skadade från luften.

ANNONS

– Personen kunde med hjälp av en bår sedan lyftas ut ur skogen och föras med helikopter till sjukhus, säger han.

Skadeläget för personen är ännu okänt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS