Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Andreas Olsson

Helt nytt grepp – så ställs politikerna mot väggen

Under två minuter får de lokala politikerna svettas framför kameran. När TTELA:s valgranskning går in i slutspurten tar vi ett nytt grepp med unikt material på webben.

– Politikerna hade ingen aning om vad vi skulle fråga innan, säger reportern Joachim Flodin som tillsammans med kollegan Annie Granzell håller i mikrofonen.

Det är stor spridning på frågorna och alla handlar om det lokala. Ska det byggas fler höghus? Och hur ska centrumhandeln utvecklas? TTELA blandar ja och nej-frågor med andra som kan utvecklas till långa svar. Under två minuter har politikerna fått svettas framför tv-kameran.

LÄS ÄVEN: Valutfrågning: Fahimeh Nordborg

Två minuter går fort och har politiker blivit för långrandiga är det inte många frågor som hunnits med.

– Men två politiker hann med alla frågor. Och en fick vi hitta på en fråga till eftersom de hann ta slut, säger Joachim Flodin utan att avslöja vem eller vilka som varit så kvicka.

Alla partier i alla TTELA:s kommuner har valt att vara med i utfrågningen förutom moderaterna i Mellerud. Totalt är det 33 politiker som svarat på frågorna.

LÄS ÄVEN: Valutfrågning av Sofia Lindholm

– Man märker att det är stor skillnad på partierna utifrån hur de svarat, det är tydliga nyanser i deras svar.

– Något som förvånade mig var att alla hade svar på vilka andra partier de ville styra med, säger Joachim Flodin.

Utfrågningarna på två minuter kommer att pytsas ut efterhand på ttela.se. Det är en del av vår stora satsning på rörligt material.

– Det är här ett helt nytt grepp vi tar. Man får ju ett ansikte på politikerna och och det blir tydligt om någon tvekar. Det är på ett annat sätt än i en skriven artikel, säger Joachim Flodin.