Hjälp oss lyfta fram positiva förebilder

Fem år i rad har vi delat ut TTELA:s Integrationspris i Vänersborg och 2020 var det premiär i Trollhättan. Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är mycket viktigt för oss på TTELA och för mig som ansvarig utgivare.

Cecilia Frisk

2020 års pristagare i Vänersborg blev simläraren Annelie Andersson, som efter mångåriga insatser för att lära nyanlända att simma, överraskad och med stolta glädjetårar, tog emot priset utanför hemmet i Brålanda.

Priset i Trollhättan gick samma år till Karin Jacobsson Maurtizson, som genom projekt Integrera mera har kämpat för att unga nyanlända och ensamkommande flickor ska få en röst och en väg in i samhället. När hon överraskades av TTELA:s team utanför Storegårdens fritidsgård kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag känner mig så hedrad, det här är faktiskt det finaste priset man kan få, sa hon då.

LÄS MER:”Var inte rädd för integration – du förlorar inget”

LÄS MER:Här får ensamkommande tjejer växa och ta plats

LÄS MER:Annelie har lärt tusentals barn simma

LÄS MER:Hon vann TTELA:s integrationspris

Nu är det dags för Integrationspriserna för 2021!

Vi vill med de båda priserna förstärka vikten av positiva insatser för förbättrad mångfald samt bidra till att uppmärksamma goda insatser, som har lett till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor. Insatser som gör och har gjort skillnad här! Vi hoppas att båda våra integrationspriser kan inspirera andra eldsjälar i Vänersborg och Trollhättan till nya insatser.

Vi behöver nu din hjälp med att nominera värdiga kandidater, som är verksamma i Trollhättan eller Vänersborg. En jury på TTELA väljer sedan de tre bästa förslagen från respektive kommun och dessa kommer därefter presenteras hos TTELA. Två av de nominerade blir sedan årets vinnare i Vänersborg respektive Trollhättan.

• Priset kan mottagas av en privatperson, grupp, förening, företag eller organisation, vars insats har gjort skillnad för integrationen i Trollhättan eller Vänersborg och otvetydigt är en positiv förebild!

• Det kan handla om insatser som har främjat samarbeten, bidragit till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i olika former är en viktig tillgång.

• Det kan också handla om satsningar på fler goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

Här kan du nominera!

Fyll i formuläret nedan med en kort motivering – senast 15 februari. Jag ser fram mot att läsa ditt nomineringsförslag!

Tidigare pristagare:

• Första året priset ­delades ut, 2016 var det ­Gunilla Hogedal, som prisades för hennes stora ­engagemang och ideella arbete för flyktingar i ­Vänersborg.

• År 2017 var det fritidsledaren Anna Josefsson, som prisades för sitt stora engagemang för barnen och särskilt för unga flickor i Vänersborg.

• 2018 fick Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen, motta priset för tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

• 2019 gick priset till Inam Alghoul för sitt brinnande engagemang för kvinnor och gruppen Starka kvinnors nätverk.

• 2020 års pristagare i Vänersborg blev simläraren Annelie Andersson, som efter mångåriga insatser för att lära nyanlända att simma.

• Priset i Trollhättan 2020 gick till Karin Jacobsson Maurtizson, som genom projekt Integrera mera har kämpat för att unga nyanlända och ensamkommande flickor ska få en röst och en väg in i samhället