"Hon vaknade skrikande av mardrömmar"

En pappa som har förlorat känslan av trygghet. En överlevare som aldrig kan glömma och en rektor som hoppas att skolan en dag kommer att förknippas med något annat än dådet. I TTELA dokumentär får vi höra om Kronanattacken och hur såren efter Sveriges värsta skoldåd påverkat de drabbade.

ANNONS
|

Redan i början av året påbörjade TTELA arbetet med dokumentären om skolattacken på Kronans skola. I podden får vi höra Wahed Kosa som skadades svårt och pappan Albert Peci vars dotter låste in sig för att skydda sig från mördaren. Albert berättar om hur han förlorat känslan av trygghet och hur dottern vaknar av mardrömmar. I dokumentären berättar dessutom poliserna som var först på plats och rektor Linda Forssén, som dagen för dådet skrev på sitt anställningskontrakt för tjänsten som ny rektor på Kronan.

Vi träffar också Niklas Claesson, kommunikationschef i NU-sjukvården, och får veta hur det var på sjukhuset den dagen.

ANNONS

TTELA vill varna för starka scener i dokumentären som publicerades i april 2020. Podden är öppen för alla att lyssna på och finns på ttela.se och där poddar finns som till exempel Spotify och Acast.

LÄS MER:Tidslinje - dagen för dådet och fram till idag

TTELA dokumentär

TTELA dokumentär finns där poddar finns. Sök på TTELA Dokumentär i din spelare eller följ länkarna nedan.

TTELA dokumentär på Spotify

TTELA dokumentär på Apple podcast

TTELA dokumentär på Google podcast

TTELA dokumentär på Acast

TTELA dokumentär på ttela.se

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS