Hund stals på Torp – hittades med hjälp av vittnen

En man misstänkt för stöld efter att ha tagit med sig en annan persons hund med sig hem från Torp köpcentrum. Vittnen kunde följa den misstänkte tjuvens färd och larma polis. Hunden är nu hemma hos sin ägare igen.

ANNONS
|

Polis larmades under måndagen efter att en hund stulits på Torp köpcentrum.

Enligt P4 Väst ska de röra sig om en chihuahua som stulits efter att ha lämnats utanför en butik när hundägaren skulle göra ett toalettbesök.

En man ska då ha tagit hunden och därefter lämnat platsen med buss.

Enligt polisen kunde kunde vittnen spåra den misstänkte tjuven hela vägen hem där hunden sedan påträffades.

– Vittnen ska ha sett hur den här personen tagit med sig hunden. De kommer sedan i kontakt med hundägaren och larmar polis, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal.

ANNONS

Enligt uppgifter till tidningen kom mannen gåendes med hunden på en mindre väg i Bokenäs.

– Det vi reagerade på först var att det kom en hund gåendes utan koppel, och vi funderade på var den kom ifrån. Sedan kom den här mannen strax bakom, säger ett vittne om händelsen till tidningen.

Hundägaren ska strax därefter dykt upp på platsen och frågat efter sitt försvunna husdjur.

När polisen kom fram hittades både hunden och mannen, varav hunden lämnades tillbaka till sin rätte ägare.

Enligt polisen misstänks mannen nu för stöld och kommer att höras av polis.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS