Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT
Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Inbrottstjuvar slog till mot nybyggd villa

Inbrottstjuvar har gått in i en nybyggd villa i Väne-Åsaka och plockat med sig vitvaror och värmepanna. Enligt förundersökningsledare Ola Kleinert vid polisen i Trollhättan har ett flertal liknande stölder skett i Fyrbodal sedan i somras.

Under måndagsförmiddagen inkom larm om att det skett ett inbrott i ett nybyggt villaområde i Väne-Åsaka. Villan är under uppförande och enligt jourhavande förundersökningsledare Ola Kleinert vid polisen i Trollhättan rör det sig om vitvaror och en värmepanna som stulits.

– De har monterat ner hela köksinredningen och tagit med sig värmepannan, så något större har de ju färdats i, säger han.

Än så länge vet polisen inte om det är fler villor i området som har drabbats, men en patrull är på väg för att kontrollera brottsplatsen. Sedan kommer platsen att genomgå en teknisk undersökning.

– Patrullen gör en första undersökning nu och sedan skickas tekniker till platsen imorgon bitti, säger Ola Kleinert.

Enligt Kleinert har flera nybyggda villor i Fyrbodal drabbats av den här typen av inbrott under den senaste tiden. Bara under förra veckan och den dessförinnan anmäldes liknande brott.

– Vi kan se en ökning av den här typen av inbrott sedan i somras. Det handlar om personer som åker runt och kollar på nybyggda villaområden och sedan plockar med sig just vitvaror och värmepannor från hus som ännu inte är helt klara.