Ingen corona på äldreboenden – enstaka personal smittad

Kommunerna tillbakavisar P4 Västs uppgifter om att corona återigen tagit sig in på äldreboenden. Dock har enstaka personal testats positivt för smitta.

ANNONS
|

P4 Väst har skickat ut en enkät till socialcheferna i de 14 kommunerna i sitt bevakningsområde.

Flera kommuner har svarat att corona tagit sig in på äldreboendena: Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Munkedal. I vissa fall rör det sig om personal på boendena som smittats, i andra fall är det vårdtagare, enligt radion. I Uddevalla ska det röra sig om två misstänkta fall.

Kommunerna i TTELA:s område tillbakavisar uppgifterna.

– Vi har inget på våra boenden. Men vi provtar regelbundet personal som uppvisar symptom och där har det förekommit enstaka fall, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef i Trollhättans stad.

ANNONS

LÄS MER: Smittskyddsläkaren: ”Vi är på tårna”

”Bra rutiner”

Detsamma gäller för Vänersborg.

– På våra äldreboenden har vi noll smittade. Av 74 testade i personalen har en testats positivt. Vi har inte haft några smittade sedan 27 maj på våra äldreboenden så det känns som att vi har hittat bra rutiner, säger Thomas Fridén, kommunikatör i Vänersborgs kommun.

I Mellerud är det också bara bland personalen man konstaterat smitta.

– Vi har ett fall inom en av våra verksamheter och det handlar om hemtjänsten där personal testats positiv för covid-19. Så fort det misstänkes tog vi prov och vi kontaktade även smittskydd som hjälpte till med information till berörda och smittspårning. Vi har tagit prov på ett större antal personer som kan ha utsatts för den här kontakten, säger Philippa Bellamy, kommunikatör på Melleruds kommun.

”Extra försiktiga”

I Lilla Edet finns ingen smitta bland äldreboenden eller dess personal, meddelar kommunikationschefen Ellinor Östlund efter kontakt med MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

– Alla jobbar på som vanligt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det finns en oro efter att boendena öppnade upp igen, men många är också extra försiktiga och träffas utomhus, säger Ellinor Östlund.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS