Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag vill att andra ska se hur vår vardag ser ut, för det är inte som vanligt”

En gymnasietid starkt präglad av coronapandemin går mot sitt slut. Snart ska Ellen Carlsson, Birger Arvidsson och Tilda Zakrisson ta studenten tillsammans med sina klasskompisar – klasskompisar som de knappt träffat på ett år. Och deras sista månader på gymnasiet kommer dokumenteras på TTELA.

För lite mer än ett år sedan skickades gymnasieeleverna hem för första gången, men det var långt ifrån sista. Det många bara trodde skulle bli några veckors distansundervisning har blivit till över ett år, och ännu finns det ingen ljus prognos i sikte.

För Ellen Carlsson, Birger Arvidsson och Tilda Zakrisson betyder det att de i juni kommer ta studenten tillsammans med en klass som de knappt träffat på över ett år.

LÄS MER: "Jag tror det har påverkat min utbildning mycket"

TTELA:s studentvloggare

De tre studenterna går på tre olika gymnasieskolor i Vänersborg och Trollhättan, men en sak har de gemensamt – under den sista gymnasietiden kommer de vlogga för TTELA.

– Jag vill att andra ska se hur vår vardag ser ut nu för att få en inblick, för det är inte som vanligt och det tycker jag folk behöver se, säger Ellen Carlsson som går tredje året på Birger Sjöberggymnasiet där hon läser på teknikprogrammet.

– Det är ungefär ett år idag nästan som vi har suttit hemma och haft lektioner på länk, det har gjort att jag har hamnat på latsidan, säger Tilda Zakrisson som läser på ekonomiprogrammet på Folkuniversitetet i Trollhättan.

– Man saknar att prata med vänner i korridoren, det är någonting man tog för givet innan – att träffa människor hela tiden, säger Birger Arvidsson, som läser det naturvetenskapliga programmet på Fridagymnasiet i Vänersborg.

LÄS MER: Här går Sveriges åttonde smartaste klass

Kommer uppdatera kontinuerligt

Med start i dag kommer Ellen, Tilda och Birger kontinuerligt dela med sig av gymnasiets sista tid, med allt vad det kan innebära. Allt från deras tankar och funderingar, vad de ska ha på sig under studenten och bal (om det blir någon ...) samt reaktioner på nya besked som rör studentdagen. Studentvloggarna kan ni redan nu hitta HÄR.

Studentvloggarna

  • Ellen, Tilda och Birgers vloggar kommer ligga öppna gratis för alla att se, du behöver alltså inte vara prenumerant för att se deras videos.