Jagade tjuv ut huset med kökskniv

När en kvinna kom hem under torsdagskvällen möttes hon av en tjuv som brutit sig in i bostaden och rotade runt bland hemmets lådor. Hon hämtade snabbt en kniv i köket och jagade tjuven ur huset.

ANNONS
LocationUddevalla|

Strax innan klockan 20.00 på torsdagskvällen skickas polis till Misteröd i Uddevalla under efter larm om inbrott.

En okänd man hade då befunnit sig inne i huset när kvinnan kommit hem efter ett träningspass.

– Min fru mötte honom i allrummet när han kom ut från ett av sovrummen. Hon vände, sprang in i köket och hämtade en kniv, sedan jagade hon den här mannen ut genom altandörren, berättar villaägaren.

I efterhand har paret pratat om händelsen och vad som hade kunnat hända om gärningsmannen själv bar på ett vapen.

– Det gick ju under omständigheterna bra som tur var. Hon var skärrad så klart när hon ringde mig. Jag var bara två minuter hemifrån så jag cirkulerade i området för att se om jag kunde hitta den här mannen samtidigt som polisen var på väg till oss, säger han.

ANNONS

Sökte med hundpatrull

Polishundar togs med till platsen och jakten efter tjuven fortsatte till halv tio-tiden på kvällen men utan resultat.

Fick tjuven med sig något?

– Lite smågrejer, Smycken bland annat men inget större. Det var nog för att vi kom hem så pass tidigt som vi gjorde. Men det är är ju oerhört olustigt att en okänd person vandrat runt här hemma och rivit runt i våra lådor, säger han.

Paret mår under omständigheterna bra och en anmälan om försök till grov stöld genom inbrott alternativt hemfridsbrott har lämnats till polisen.

Ingen gärningsman har ännu gripits misstänkt för brottet enligt Lasse Ström jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla.

– Men vi har säkrat vissa spår på platsen och uppmanar allmänheten att höra av sig till oss om man tror att man kan ha sett något som är kopplat till händelsen, säger han.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS