Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julklappssuccén upprepas – hjälp barnen fira jul

Nu vill vi upprepa förra årets succé! 2020 samlade #görajulskillnadhär in över 3000 julklappar och 57 500 kronor – och nu är det dags igen.

LÄS MER: Så skänker du en julklapp

I fjol blev vi totalt överväldigade och imponerade av både din och andras givmildhet!

Tack till er alla som 2020 bidrog till att vi kunde förmedla så mycket glädje i mörkret – i samarbete med Röda korset i Vänersborg och Trollhättan. Vi fick in över 3000 julklappar och hela 57 500 kronor från företagskunders julhälsningar, som oavkortat gick till behövande lokalt. Det blev med andra ord en riktig succé med hundratals givmilda givare som, liksom vi, vill bidra till att göra julskillnad här!

Nu vill vi upprepa succén, med #görajulskillnadhär!

Våra medierådgivare säljer julhälsningar där en tredjedel av kostnaden går oavkortat till Röda korset. Och så klart kan man också köpa fler julhälsningar, vilket kommer synas tydligt i våra olika kanaler…

LÄS MER: Evy – en av alla som bidrar till julklappsinsamlingen

LÄS MER: TTELA nominerade till prestigefyllda priser

Julklappsinsamlingen

Vi kommer också, precis som förra året, samla in julklappar till barn och ungdomar, som Röda korset sedan förmedlar till de mest behövande här lokalt.

Kom till oss och lämna dina julgåvor ute och pandemisäkert dessa tider:

  • Trollhättan (Drottninggatan 7): Onsdag 1 december klockan 11-14.00, samt 16-18.00.
  • Vänersborg (Hamngatan 3): Torsdag 2 december klockan 11-14.00, samt 16-18.00.

Tänk på att märka dina julklappar med avsedd ålder och kön (i de fall då det är relevant)!

I fjol uttryckte flera, som jag mötte ute, hur skönt det kändes att faktiskt kunna bidra och hjälpa till – både med barnens och barnbarnens använda leksaker och kläder, samt även några nyinköpta. Du väljer själv om du återanvänder saker från vinden eller källarförrådet, eller köper nytt.

Förutom leksaker finns det enligt Röda korset behov av overaller och varma kläder till de allra yngsta barnen. Och till de äldsta tonåringarna, som övervägande är killar, behövs det strumpor, mössor, vantar, halsdukar, hygienprodukter, olika bollspel samt presentkort till mat och pizza.

LÄS MER: Vill se en god jul – för alla

LÄS MER: Bidra med julklappar och hjälp oss göra julskillnad här!

Tipsa oss!

Jag berättar stolt igen vilken förmån det är att ha ett jobb där man verkligen känner att man kan göra skillnad, som vi alla på TTELA kan göra – både med julklappsförmedlingen, och den med den lokala, oberoende och faktabaserade kvalitetsjournalistik, som vår publik kan titta och lyssna på samt läsa dygnet runt på ttela.se.

För närvarande är det bråda dagar på redaktionen – både med ordinarie rapportering och granskningar, men också med förberedelser inför jul. Så att du kan bli klokare med hjälp av våra nyheter och samtidigt road och berörd av engagerande och spännande reportage med lokala profiler – numera dygnet runt.

Tipsa oss gärna på [email protected] om intressanta personer, viktiga händelser eller nödvändiga granskningar, som vår proffsiga redaktion kan jobba vidare med!