Körkortslös kvinna tog bilen till affären – döms till fängelse

Kvinna i 75-årsåldern valde att ta bilen för att handla trots att hon saknar körkort. Det var inte första gången kvinnan olovligen satte sig bakom ratten och nu döms hon till fängelse.

ANNONS
|

En måndagskväll i slutet av december förra året fick en polispatrull syn på kvinnan i bilen vid en rondell i Kungälv, patrullen körde efter och stoppade bilen på Hisingssidan. Föraren, en kvinna i 75-årsåldern, blåste negativt i polisens sållningsinstrument men visade sig sakna körkort.

”Hon var nära att krocka flera gånger”, uppger en av poliserna, som kört efter kvinnan.

I polisförhör säger kvinnan att hon behövde handla mat och åkte till Kongahälla center. När hon skulle åka därifrån åkte hon fel, vågade inte chansa och stanna för att vända om eftersom det var så mörkt.

Kvinnan tycker att en förmildrande omständighet till att ha kört utan giltigt förarbevis är att det i coronatider varnas för att åka kollektivt, men Göteborgs tingsrätt håller inte med och menar i sin dom att det inte fråntar henne ansvar.

ANNONS

I förhör erkänner kvinnan brott och hon uppgav själv i polisförhöret att den senaste gången hon kört utan körkort var i höstas till en vårdcentral i centrala Kungälv.

Kvinnan har lagförts vid tre tidigare tillfällen för olovlig körning. Tingsrätten pekar på att enligt praxis ska påföljden sättas till fängelse den fjärde gången, och därmed döms kvinnan till fängelse i 14 dagar.

ANNONS