Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kampenhof utrymdes efter larm om gasläcka

Räddningstjänst och polis larmades undertorsdagen till bussterminalen Kampenhof i Uddevalla efter larm om en stickade lukt i lokalerna. Initialt befarades en gasläcka men lukten visade sig komma från en självförsvarssprej.

Det var vid 18-tiden som SOS larmades om ett misstänkt gasutsläpp på Kampenhof.

Både räddningstjänst tillsammans med polis och ambulans larmades till platsen där lokalen spärrade av i samband med att man undersökte vad som kunde ligga bakom larmet.

– Det är just nu stängt för allmänheten efter rapporter om en stickande lukt. Räddningstjänsten tillsammans med polis och ambulans är på plats kollar vad som kan ligga bakom detta, sa Andreas Svenblad, inre befäl på räddningstjänsten strax efter larmet.

Det visade sig snart att det var en självförsvarssprej som låg bakom den stickande lukten i lokalen och enligt polisen kan allmänheten nu släppas in i lokalerna igen.

– Det visade sig vara en kvinna som av okänd anledning sprejat en man med vad som verkar vara någon form av självförsvarssprej. Vi utrymmer alltid som säkerhetsåtgärd men nu ska det gå bra att gå in i lokalerna igen, säger Anders Odén, vakthavande befäl hos polisen.

Räddningstjänsten kommer att vädra ut lokalerna och sedan lämna platsen.

Omständigheterna kring vad som ligger bakom händelsen är ännu inte utrett.