Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
20190525 Vargön Klassbollen i fotboll .

Klassbollen flyttas fram på grund av corona

På grund av coronaviruset kommer Klassbollen att avgöras i september i stället för i maj.
– Vi får anpassa oss efter det rådande läget, säger Stefan Svensson i arrangerande Wargöns IK.

Klassbollen flyttas fram till hösten. Bild: Christian Flodin

Fotbollsturneringen Klassbollen är något som många barn i Trollhättan och Vänersborg ser fram emot varje år.

Men på grund av coronaviruset och de samhällsrestriktioner som följer i dess spår, har Klassbollenkommittén valt att flytta turneringen för första gången sedan starten 2002.

Ungefär 4 000 elever i de båda kommunerna berörs av beslutet,

Spelas i september

Tanken är att genomföra Klassbollen lördagen den 19 september 2020 stället för lördagen den 30 maj . Samma elever som skulle ha spelat i maj bjuds in till höstens turnering.

Normalt sett är Klassbollen till för barn i förskolan upp till sexan. Men nu kommer de som går ur sexan i vår ändå få chansen att spela i höst.

– Det kan bli en del logistiska problem i och med att många byter klass eller skola mellan sexan och sjuan, men vi hoppas kunna lösa det, säger Stefan Svensson.

Det mest akuta för arrangörsklubbarna Wargöns IK, Trollhättans Bois och Trollhättans FK, är att lösa kostnaden för de 4 000 t-shirts med tryck som beställts till evenemanget. Sedan kan det förstås dyka upp fler problem längs vägen.

– Ja, inget vet väl riktigt vad som kommer att hända om samhället släcks ned. Vi får anpassa oss så gott det går och hoppas att vi har tagit oss över puckeln i september när det gäller viruset, säger Stefan Svensson.

En folkfest

Trollhättans Bois ordförande Eva Vikman säger till TTELA att det är viktigt för de tre klubbarna att kunna genomföra Klassbollen som planerat. Dels för ekonomin men också för att turneringen blivit en folkfest och en institution efter 19 år.

Eva Vikman uppmanar lagen att anmäla sig redan nu, även om det är långt till september.

– Det skulle underlätta mycket i vårt planeringsarbete, säger hon.