Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Knuds vindar avtar

Knud kom inte upp i den styrka som först befarades och räddningstjänsten behövde inte åka ut på några larm. Träd har fallit på mindre vägar men inga strömavbrott har registrerats. Under lördagen och söndagen kommer vinden att avta men temperaturerna blir lägre.

Stormen Knud blev inte lika kraftig som den först förutspåddes bli. Vinden blev dock kraftig längs kusten och på några platser noterades orkanvindar i byarna, med fallna träd och elavbrott som följd.

I TTELA:s område blev det inte lika dramatiskt men på några platser har träd fallit över mindre väger. Ingen träd föll dock så allvarligt så att räddningstjänsten behövde larmas. Det har heller inte kommit några rapporter om elavbrott i området.

Under lördagen kommer vinden hålla i sig om än i lägre styrka.

– Det kommer bli blåsigt i dag under dagen, men vindarna avtar under eftermiddag/kväll och under söndagen kommer det bli rätt så lugnt, säger Ingrid Eronn, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Stormvarningen vid Vänern har tagits bort men det kan fortfarande blåsa kraftigt i byarna. Knud har också fört med sig kallare väder.

– En kallfront passerade i går och det blev en stor skillnad på temperaturen. Under fredagen var det nästan 20 grader varmt men under lördag och söndag kommer temperaturen landa på mellan 10-15 grader, säger Ingrid Eronn.

Vädret kommer att spricka upp under lördag och söndag men det kan ändå bli risk för skurar. Det kan också komma att blåsa lite under söndagen.

– Det blir inte alls lika blåsigt som under fredagen, mer som en normal höstblåst.