Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Kommunen: ”Lite av ett akutläge i Grebbestad”

Översvämmade butiker, avspärrade vägar och stora insatser från räddningstjänsten. Torsdagens störtregn över Västsverige har skapat problem för många verksamheter. Särskilt drabbat är Grebbestad.

– Det var oerhört mycket vatten. Ett stort antal bostäder och butiker har blivit översvämmande. Räddningstjänsten har haft alla resurser tillgängliga, säger Sten-Anders Olsson, chef vid tekniska förvaltningen i Tanum.

Strax efter lunchtid förde Anders Olsson samtal med räddningstjänsten om läget i Grebbestad.

– Sedan har kommunen och trafikverket, som har vägar genom Grebbestad, arbetat frenetiskt från första regndroppen. Det är lite av ett akutläge. Räddningstjänsten är fortfarande i full gång. Vad jag förstår börjar vattnet undan för undan sjunka med sig, säger han.

Men även om vattnet sjunker undan blir det konsekvenser för många av de drabbade.

– Det blir säkert jättemycket skador för privatpersoner, företag och även kommunen. Vi har säkert full fart med arbete de närmsta dagarna och ett bra tag framöver, säger Sten-Anders Olsson.

Kommer ni att stänga av vägar i Grebbestad?

– Det har man gjort där det är skador på vägarna. Jag har varit i kontakt med Trafikverkets beredskapspersonal.

– De är på plats i Grebbestad för att göra akuta avstängningar, men det är inte större omläggningar. Just nu arbetar vi för att klara av det akuta läget.