Kommunen: ”Lite av ett akutläge i Grebbestad”

Översvämmade butiker, avspärrade vägar och stora insatser från räddningstjänsten. Torsdagens störtregn över Västsverige har skapat problem för många verksamheter. Särskilt drabbat är Grebbestad.

ANNONS

– Det var oerhört mycket vatten. Ett stort antal bostäder och butiker har blivit översvämmande. Räddningstjänsten har haft alla resurser tillgängliga, säger Sten-Anders Olsson, chef vid tekniska förvaltningen i Tanum.

Strax efter lunchtid förde Anders Olsson samtal med räddningstjänsten om läget i Grebbestad.

– Sedan har kommunen och trafikverket, som har vägar genom Grebbestad, arbetat frenetiskt från första regndroppen. Det är lite av ett akutläge. Räddningstjänsten är fortfarande i full gång. Vad jag förstår börjar vattnet undan för undan sjunka med sig, säger han.

Men även om vattnet sjunker undan blir det konsekvenser för många av de drabbade.

– Det blir säkert jättemycket skador för privatpersoner, företag och även kommunen. Vi har säkert full fart med arbete de närmsta dagarna och ett bra tag framöver, säger Sten-Anders Olsson.

ANNONS

Kommer ni att stänga av vägar i Grebbestad?

– Det har man gjort där det är skador på vägarna. Jag har varit i kontakt med Trafikverkets beredskapspersonal.

– De är på plats i Grebbestad för att göra akuta avstängningar, men det är inte större omläggningar. Just nu arbetar vi för att klara av det akuta läget.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS