Vid 15.30-tiden började passagerare evakueras från tåget.
Vid 15.30-tiden började passagerare evakueras från tåget. Bild: Johanna Lundberg

Kontaktledning föll på tåg – stopp i tågtrafiken

Det har under fredagen varit stopp i tågtrafiken från Älvängen mot Trollhättan och Vänersborg. Orsaken är en kontaktledning som fallit på ett tåg.

ANNONS
|

Vid 13.30-tiden stannade trafiken i båda riktningar efter att en kontaktledning rivits ner på sträckan mot Trollhättan och Vänersborg.

– Kontaktledningen ska ha fallit på ett tåg mellan Älvängen och Alvhem, som nu står stilla, säger Emanuel Alvarez, presskommunikatör på Trafikverket.

Vid 14.50 kunde Trafikverket meddela att personal kommit till platsen för att åtgärda problemet. Resenärerna på det drabbade tåget har vid 15.30-tiden börjat evakueras till ersättningsbussar vid stationen Lödöse Södra.

Vid 15.45 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter kommer börja rulla på ett spår. Tills även det andra spåret är i bruk kan det fortsatt bli förseningar och inställda tåg på sträckan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS