Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kroppsdelen visade sig vara en konstgjord arm som använts vid inspelningarna vid en Johan Falk-film. Bild: Åklagarmyndigheten/Roger Vikström / SCANPIX
Kroppsdelen visade sig vara en konstgjord arm som använts vid inspelningarna vid en Johan Falk-film. Bild: Åklagarmyndigheten/Roger Vikström / SCANPIX

Kroppsdel i misstänkt mord var rekvisita

Under torsdagen anhölls två personer misstänkta för mord med anledning av att en misstänkt kroppsdel hittats i Angered.
Nu står det klart att kroppsdelen är konstgjord.
– Det är en väldigt välgjord historia, säger åklagare Carl-Henrik Andersson.
De två personerna har nu släppts.

Det var under torsdagen som en man och en kvinna anhölls med anledning av att vittnen hittat vad som verkade vara delar av en människokropp i Angered.

De båda misstänktes för mord och anhölls som skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden. På fredagsförmiddagen släpptes de två personerna. Det hela hade fått en oväntad vändning, vilket P4 Göteborg skrev om först.

"Otroligt välgjord"

– Vi fick in uppgifter i går som vi följde upp i dag. Det visar sig att det här, av allt att döma är rekvisita, en gummihistoria. Otroligt välgjord. Det är den som de här personerna har lagt vantarna på och fått med sig i bilen, säger åklagare Carl-Henrik Andersson.

Utifrån den bild som vittnet tog på armen liggandes i bilen gick det inte att säga att det inte var en riktig arm:

– Nej, det är ingen skyltdockearm. Det är en väldigt välgjord historia. Den var beskriven som jordig arm och det var just så den såg ut.

LÄS MER: Två personer anhållna för mord

Armen är borta

Enligt P4 Göteborg skulle den verklighetstrogna, men likväl ickemänskliga armen, som det ska handla om, bland annat ha använts vid inspelningarna av filmerna om Johan Falk. Men det är inget åklagaren vet något om:

– Jag har ingen aning om den här armen har använts i en film. Den har legat där ute och så har den hamnat hos de här personerna.

Redan i går kom uppgifterna om att det endast skulle röra sig om rekvisita.

– När det är ett såhär allvarligt brott måste vi kontrollera uppgifterna noga. Nu kan vi säga att det inte längre finns någon anledning att tro att den är riktig. Men armen är fortfarande borta. Det är lite oroligt för om andra personer hittar den kanske det blir lite besvärligt. Så om någon hittar den hoppas vi att de nu vet om vad det handlar om och att den lämnas in till polisen. Det här är ett tydligt exempel på att det här inte är att leka med för då kan man hamna i en sådan här tokig situation, säger Carl-Henrik Andersson.

"Antiklimax"

Han fortsätter:

– Jag är glad att det tog en sådan här vändning. Ändå lite antiklimax, men ändå att det inte var ett mord den här gången utan en gummiarm av allt att döma. Vi har gjort det vi måste göra i de här sakerna och jag förutsätter att allmänheten förstår att vi agerar med kraft när vi får sådan här information.