Havets hus om- och nybyggnation. Maria Jämting, vd på Havets hus.
Havets hus om- och nybyggnation. Maria Jämting, vd på Havets hus. Bild: Niclas Jonasson

Läcka på Havets hus – åtgärdas nästa vecka

En läcka mellan den gamla och nya bottenplattan ställer till problem på Havets hus. En del av byggnaden är tillfälligt avstängd, något som Lysekilsposten var först med att rapportera om.

ANNONS
|

Havets Hus har sedan en tid tillbaka byggts om i olika etapper. Ytan på anläggningen beräknas öka med 20 procent till 1900 kvadratmeter. Detta ska bland annat ge bättre möjligheter till undervisning, ett nytt laboratorium och fler akvarier.

Nyligen upptäcktes dock en läcka som kastat grus i maskineriet.

– Det har blivit en läcka vid en skarv mellan den gamla och nya bottenplattan. Det håller inte tätt som det ska göra, vilket vi upptäckte i onsdags, säger Maria Jämting, vd på Havets hus.

Läckan ska inte påverkar djuren men har blivit besvärlig för personalen, något som Lysekilsposten var först med att rapportera om.

ANNONS

– Det var en ganska stor läcka och det tog ett tag innan vi fick ordning på den. Vår förhoppning är att den ska vara åtgärdad till nästa vecka. Vi har stängt av en mindre del och besökarna får lite rabatterade priser i och med att det inte är tillgång till hela anläggningen för tillfället, säger hon.

Fördelen med lokalerna är att de är tåliga för vatten. En matta i ett lekrum hänger dock på tork för tillfället.

Havets hus läcker - lite komiskt är det ändå?

– Ja, det blir lite tragikkomiskt. Vi har gärna vatten här men inte på golvet, skrattar hon.

Under nästa vecka kommer entreprenören att åtgärda läckan så att personalen kan fokusera på sitt arbete med djuren.

ANNONS